Speciallärare/specialpedagog

Om jobbet
I snart 50 år har Solängskolan varit en aktiv friskola med kristen värdegrund som drivs av en lokal skolförening. Vi vill ge kunskap och värderingar för hela livet. Här finns bredd och mångfald i en trygg miljö från förskola till nionde klass. Skolans devis är att alla resurser skall komma eleverna till del och därför utmärker vi oss med en hög personaltäthet och mindre klasser. Inga ekonomiska vinster lämnar skolan.

Vår stabila och engagerade personal brinner för att ge våra elever en bra skolgång. Vi är en liten skola med korta beslutsvägar, flexibla lösningar och hög trivsel. Vi har en hög andel legitimerade lärare. Personalomsättningen är mycket låg. Därför är Solängskolan en attraktiv skola dit fler söker sig än vad vi har möjlighet att ta emot. Idag har vi 170 barn och elever och är ett 40-tal anställda.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett stort hjärta för elever och förmåga att kommunicera på ett sätt som öppnar upp för möjligheter. Du har god pedagogisk kunskap och erfarenhet av specialpedagogik och kan utveckla det specialpedagogiska arbetet på skolan. Vi söker dig som delar skolans kristna värdegrund.

Vad ingår i tjänsten?
Din uppgift kommer vara att stödja barn och elever i alla åldrar så att de får rätt anpassningar och stöd för att lyckas med sin utbildning. Genom utredningar och pedagogiska kartläggningar hjälper du elever, vårdnadshavare och kollegor till framgångsrikt samarbete. Du kommer få handleda lärare och assistenter och sitta med i skolans elevhälsoteam tillsammans med kurator, skolsköterska och rektor. Du kommer också få jobba i direkt kontakt med elever som speciallärare.

Välkommen att söka en fantastisk tjänst!

Vi planerar tjänstegraden tillsammans med dig (50-100%)
Tillträde: 9 augusti
Ansökningstid: Löpande rekrytering
Ansökan och kontakt: Rektor
Daniel Engelbrekt 0435-44 84 84

Övrigt
Söker du bostad eller är du ny i Örkelljunga? Skolföreningen har ett stort kontaktnät som gärna hjälper dig på alla sätt för att du ska hitta rätt och trivas.