… Daniel Engelbrekt som ny rektor och förskolechef hos oss! Daniel efterträder Torgny som slutar hos oss vid årsskiftet. Här nedanför kan du läsa hans egen presentation av sig själv.

”Att få Solängskolans förtroende till att bli rektor och förskolechef känns värmande och mycket spännande. Tänk att få vara en del av denna skola som jag tror så starkt på!

I drygt tio år har jag jobbat som kursföreståndare på folkhögskolekurs på Strandhems bibelskola, ett stenkast från Soläng. Under denna period har jag och min fru Hanna flyttat till Örkelljunga, blivit föräldrar till tre barn och ingående fått överväga vad vi tror är bäst för våra barns skolgång. Med mig i bagaget har jag en lärarutbildning och erfarenhet från församlingsarbete, politik och mycket ideellt engagemang. Som barn växte jag upp i Bjärnum på ett mindre lantbruk och har med tiden blivit 36 år.

Mitt intryck är att Solängskolan är mycket väl rustad utifrån tre unika ingredienser: Kristen människosyn, engagerade föräldrar och medarbetare som går in för sitt uppdrag med personlig övertygelse. Dessa tre saker skapar en atmosfär där man både kan trivas, får vara sedd och nå goda kunskapsmål. Skolan fyller därför en viktig funktion i regionen. Jag vill gärna vara en del av detta och leda arbetet vidare. I januari börjar den bästa delen: att få lära känna förskolebarnen, eleverna, medarbetarna och så småningom många av er föräldrar. Vi ses!
/Daniel Engelbrekt”