Skolan använder sig av informations- och kommunikationsplattformen InfoMentor. InfoMentor är ett helt webbaserat system och nås via vilken dator, smartphone eller surfplatta som helst.
Infomentor finns nu som app: Infomentor Hub. Du hittar den i Google Play eller App Store.

Alla föräldrar och elever har en personlig inloggning i systemet och kan på så sätt komma åt veckoplan med bl a läxor och information, matsedel och kalender med viktiga datum att komma ihåg. Det är därför av stor vikt att elever och föräldrar regelbundet loggar in för att ta del av den information som skolan lägger upp där.

Saknar du inloggningsuppgifter går det bra att kontakta expeditionen, 0435-448484 eller linette@solangskolan.se.
Om ditt barn gått på en annan skola som också använder InfoMentor behåller både barn och föräldrar de inloggningsuppgifter ni fått från förra skolan. Föräldrar som är nya i InfoMentor får inloggningsuppgifter skickade med post. Nya elever får inloggningsuppgifter i skolan.

Såhär hittar du enkelt den information du söker:

Veckoplan: Här lägger lärare upp läxa, skolaktiviteter och annan viktig information. Veckoplanen för kommande vecka finns tillgänglig fr o m fredagar. Ev uppdateringar av innevarande vecka finns tillgängliga onsdagar.
Schema: Här hittar du schema för ditt barn (klart vid skolstart). Klasslista: Här hittar du kontaktuppgifter till ditt barns klasskamrater och klassföreståndare.
Frånvaro: Här sjukanmäler du ditt barn för innevarande eller nästkommande dag. Endast sjukanmälan för hel dag. För besök hos tandläkare och läkare ber vi dig fylla i en ledighetsansökan, (blankett som du får från expeditionen eller laddar ner från Infomentor, se boxen Information).
Information: Här hittar du läsårstider, matsedel, utdelade blanketter m m. Kalender: Här får du en översikt över läsåret med studiedagar, lov, terminsstarter och avslutningsdagar. Vi lägger också löpande in information kring t ex prao, luciafirande, auktion & basar, solängsråd m m. Ta gärna för vana att titta in i kalendern då och då.